Ništa ne opušta i ne relaksira tijelo kao masaža

Wellness masaža opušta sve meišiće, a naručitio one iz donjih slojeva za koje niti neznamo da ih imamo. Rezultat je potpuno smirenje zivčanog sustava koje rezultira smirenjem našeg uskovitlanog uma i emocija. Najbolje ju je provoditi u potpunoj tišini ili uz laganu glazbu.
Terapeutska Masaža:
Masaža nije novina našeg doba već postoji još od pradavnih vremena te je dio svih starih kultura, od Indije, Grčke, Kine, Egipta i Rima pa sve do zemalja Bliskog istoka. Čovjek je već tad spoznao njeno blagotvorno djelovanje instinktivno trljajući bolne dijelove svoga tijela. Porijeklo same riječi nalazimo  u latinskom jeziku, u kojem  „massare“ znači ''gnječiti“, ali i u arapskom,  u kojem  „mas“ znači „pritiskati“. Prema tome, kad govorimo o masaži, govorimo prvenstveno o činu dodira. Terapeutska masaža poseban je oblik masaže koji djeluje s ciljem ublažavanja zdravstvenih problema tijela, poput olakšavanja bolova u mišićima, ali i sa željom opuštanja tijela koje je na udaru svakodnevnih stresnih situacija koje negativno utječu na opće stanje organizma. Stres je najveći neprijatelj modernog čovjeka, a masaža pak, odgovor na njegove prijetnje te efikasno rješenje za očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja čovjeka.
Brojne su prednosti masaže, a neke od njih uključuju:
Poticanje rada organizma
Opuštanje mišića
Smanjivanje napetosti tijela
Uklanjanje nakupina mliječne kiseline
Izbacivanje otpadnih tvari iz organizma
Poboljšavanje rada krvotoka
Uklanjanje bolova u tijelu
Poticanje rada žlijezda
Izlučivanje endorfina (hormona sreće)
Smanjivanje podložnosti stresnim situacijama
Održavanje zdravlja organizma
 
Bez obzira koji oblik masaže koristili, jedno je sigurno: njezin cilj je fizički i psihički oporavak tijela.
Wellness masaža:
Wellness u suštini predstavlja kulturu zdravog življenja sa svrhom poboljšanja cjelokupnog zdravlja tijela. Tretmani uključuju opuštajuće masaže, masaže vrućim kamenjem (Hot Stone) ili pak refleksološke masaže, popraćene opuštajućom glazbom i uporabom eteričnih ulja.
Anticeulitni program
Celulit je, na žalost, danas uobičajena pojava kod većine ljudi, a pogotovo kod žena.  Radi se o nakupinama masnoće i tekućine u najdubljem sloju kože.  Krivci za nastanak celulita su brojni; genetska predispozicija osobe, hormoni, građa vezivnog tkiva kože u žena, stil života i drugi.  Celulit nastaje u vezivnom tkivu. Smanjen protok krvnih žila uzrokuje nakupljanje tekućine i otpadnih tvari čime se stvara masnoća. Time se dodatno otežava izmjena tvari u tom dijelu kože kao i limfna odvodnja. Sve to rezultira pojavom celulita, kojeg primjećujemo kao „narančinu kožu“, tj. kao izbočine i udubljena na koži. Zbog slabljenja vezivnog tkiva, celulit se smatra ne samo estetskim, već i zdravstvenim problemom. Najčešće se javlja na određenim mjestima na tijelu, poput trbuha, stražnjice i bedara.Mnogi resursi se troše na borbu za smanjivanje naslaga celulita. Praksa je pokazala da je najučinkovitije rješenje upravo anticelulitna masaža. Anticelulitna masaža uključuje niz  tehnika kojima se tretira dio tijela kojeg je zahvatio celulit. Ova masaža razlikuje se od klasične, a uključuje korištenje raznih pokreta, poput glađenja, gnječenja i trljanja, koji ne bi smjeli biti bolni za klijenta, već samo jačeg intenziteta. Maser tretira sve kritične zone tijela te svojim pokretima dubinski djeluje na masno i vezivno tkivo, pokušavajući stimulirati limfne odvode i eliminirati nakupine otpadnih tvari, masnoće i tekućine.Anticelulitnom masažom učinkovito se poboljšava cirkulacija krvi, vraća elastičnost kože, stimulira limfni sustav i ubrzava izbacivanje otpadnih tvari iz tijela. To je najbrži i najučinkovitiji način za razgradnju masnih naslaga i uklanjanje celulita. Pri masiranju, važnu ulogu imaju i eterična ulja, koja u kombinaciji s masažom pripomažu razgradnji masnih naslaga time što ulaze u kožu i masno tkivo i djeluju na celulit i nakon završetka tretmana. Celulit je problem koji zahtjeva pozornost i aktivno djelovanje. Anticelulitne masaže u kombinaciji s eteričnim uljima, zajedno s promjenom stila života, nakon nekog vremena i određenog broja tretmana zasigurno će dovesti do željenih rezultata i zadovoljstva klijenta. 
Klasična masaža je idealna za opuštanje klijenta te pogoduje brzom oporavku tijela od problema uzrokovanih stresom.  Ovaj oblik masaže primjenjuje se na cijelom tijelu sa svrhom stimuliranja limfnog sustava, pospješivanja procesa izlučivanja otpadnih tvari, poticanja cirkulacije, uklanjanja bolova i grčeva u mišićima te podizanja energije cijelog organizma, čime dolazi do trenutnog uklanjanja napetosti u tijelu. Zavisno  o dogovoru klijenta s maserom, klasična masaža može obuhvaćati manualni tretman cijelog tijela, ali i njegovog određenog dijela, pri čemu se maser ne usredotočuje na određenu skupinu mišića u tijelu već na bolne dijelove na koje klijent posebno ukaže.
Parcijalna klasična masaža
Parcijalna masaža je intenzivniji oblik klasične masaže pri kojem maser ciljano tretira samo određeni dio tijela. Sam efekt ove masaže može biti terapeutski, s ciljem otklanjanja postojećih bolova i napetosti u tijelu ili pak opuštajući, u svrhu prevencije problema izazvanih svakodnevnim stresom. Pošto maser aktivno djeluje na određenom području tijela, mliječna kiselina se izlučuje brže čime dolazi do bržeg i efikasnijeg uklanjanja bolova te trenutnog olakšanja napetosti klijenta.
Parcijalna masaža je usmjerena k rješavanju konkretnog problema klijenta, a može obuhvaćati tretman gornjeg ili donjeg dijela tijela.
1. Vrat, ruke, leđa
Tretiranje ovih dijelova tijela od iznimne je važnosti za klijente koji provode puno vremena u sjedećem položaju usred čega dolazi do nepravilnog držanja tijela te bolova i napetosti u kralježnici. Također, masaža vrata i ramena pomaže pri opuštaju vratnih mišića, čime se pospješuje cirkulacija tijela te olakšavaju bolovi glave, poput glavobolja i migrena.
2. Noge, stopala
Ciljana masaža ovih dijelova tijela stimulira krvno-žilni i limfni sustav donjih ekstremiteta, a neizostavna je za one klijente koji puno vremena provode na nogama.
Sportska masaža
Sportska masaža koristi slične tehnike kao i klasična masaža, no razlikuje se u samom intenzitetu masiranja. Cilj joj je poboljšanje tjelesnih sposobnosti klijenta ili pak, uklanjanje bolova nastalih usred sportskih ili rekreativnih aktivnosti. Ova masaža može se izvoditi prije ili poslije sportskih aktivnosti. Kod sportske masaže koja se izvodi prije određene aktivnosti, maser se usredotočuje na cijelo tijelo te ga pokušava pripremiti za nadolazeće sportske napore. Masaža poslije treninga ili natjecanja zna biti vrlo bolna, ali je izrazito bitna za brzi oporavak organizma. Njeno djelovanje pomaže smanjenju nakupina mliječnih kiselina u tijelu, koje izazivaju napetost i bol u mišićima, poboljšava cirkulaciju, ubrzava izlučivanje otpadnih tvari te pozitivno djeluje na jačanje mišića, čineći ih otpornijima za nove sportske napore i manje podložnima ozljedama. Ublažite bolove i relaksirajte se Glavni terapeutski ciljevi masaže jesu: smanjenje mišićne boli I ukočenosti, poboljšanje krvotoka lokalno, mobilizacija međutkivnim tekućina, smanjenje spazama, prevencija ili otklanjanje miogeloza. Pod ostale terapeutske efekti masaže možemo uključiti relaksaciju mišića. Opće je poznato da se masažom smanjuje napetost mišića i poboljšava cirkulacija u tretiranom dijelu tijela. Hot Stone masaža ili masaža toplim kamenjem jedinstveni je oblik masaže pri kojoj se uz tradicionalne manualne tehnike koristi i bazalt - vulkanski kamen koji ima posebno svojstvo upijanja i dugog zadržavanja topline. Pri tretmanu, maser prethodno zagrijano kamenje postavlja na određene dijelove tijela klijenta, koristeći također i manualne pokrete, pri čemu se toplina kamenja prenosi u tkivo, a tijelo opušta i smiruje. Kako se kamen hladi, tako se i pokreti masera usporavaju. Ljekovita svojstva vrućeg kamenja poznata su od davnih vremena te se ovakvo kamenje u drvenim kulturama upotrebljavalo u raznim obredima i za liječenje raznih zdravstvenih problema. Danas se koristi za ovu iznimno opuštajuću vrstu masaže pri kojoj toplina kamenja pomaže smanjenju napetosti mišića, potiče cirkulaciju, uklanja otpadne tvari i umiruje živčani sustav klijenta. Hot Stone masaža odličan je odabir za one koji imaju problema sa cirkulacijom ili pak za one koji su često napeti te žele uživati u blagodatima opuštajuće masaže.
Refleksologija
Refleksologija ili terapija zona je oblik masaže koji uključuje tretiranje stopala (a ponekad i drugih dijelova tijela) s ciljem blagotvornog djelovanja na tijelo i poboljšanja cjelokupnog zdravlja osobe. Refleksološka masaža se često smatra običnom masažom stopala, no ona je ipak puno važnija od toga. Naime, na stopalu se nalaze tisuće živčanih završetaka povezanim sa ostatkom tijela. Tretmanom ovih područja, tj. pritiskanjem određenih točaka na stopalu, maser može izravno utjecati na ostale dijelove tijela te ukloniti probleme poput bolova, stresa i napetosti, a i djelovati na cijeli organizam. Opuštajuća masaža stopala posebno je važna za one koji mnogo vremena provode na nogama, a i one koji imaju specifične probleme u određenim dijelovima tijela. Osim na stopalima, masažom se mogu tretirati i točke na zglobovima i dlanovima, a rjeđe i na ušima i licu. Refleksologija može posebno pomoći kod sportskih povreda, bolova u leđima, migrena i glavobolja, probavnih tegoba, menstrualnih tegoba, menopauze, iscrpljenosti organizma, depresije, stresa i drugih problema. Bambina masaza ili energetska opuštajuća masaža je oblik masaže koji smirujuće djeluje na tijelo te u potpunosti uklanja stres svakodnevnice, čime se popravlja i raspoloženje klijenta. Prilikom ove masaže, maser koristi blage i nježne manualne pokrete u kombinaciji s eteričnim uljima, a cijeli tretman popraćen je ugodnom, smirujućom glazbom, koja pridonosi opuštanju tijela klijenta, kako na fizičkoj, tako i na emotivnoj razini. Eterična ulja pomažu pri uklanjanju potencijalnih bolova i napetosti te vraćaju tijelu zdravlje i životnu energiju. Ovaj oblik masaže ima antistresna svojstva te je jedan od najboljih načina za postizanje duhovnog zdravlja i popravljanje raspoloženja osobe, a posebno se preporuča onima koji vode užurbani život te su svakodnevno izloženi stresnim situacijama. Wellness masaže danas su popularan oblik relaksacije i rješenje za sve one koji se bore sa stresom svakodnevnice te želje postići harmoniju tijela i duha. Iako se wellness pojavio već 50-ih godina 20. stoljeća u SAD-u, sam pojam prvi službeno upotrebljava dr. Halbert L. Dunn u svojoj knjizi „High Level Wellness“, spajajući pojmove „well-being“ (biti dobro) i „fitness“ (biti u formi). Ovime je Dunn jasno definirao cilj wellnessa – povezanost i usklađenost tijela i duha. Wellness u suštini predstavlja kulturu zdravog življenja sa svrhom poboljšanja cjelokupnog zdravlja tijela. Tretmani uključuju opuštajuće masaže, masaže vrućim kamenjem ili pak refleksološke masaže, popraćene opuštajućom glazbom i upotrebom eteričnih ulja, koji stvaraju savršen ambijent za obnovu organizma i postizanje potpune opuštenosti